środa, 23 kwietnia 2014

Pizza na francuskim cieście- wierszem :)


















Na francuskim cieście podpiekanym wcześniej
szpinak rozłożyłam, tak go przyrządziłam:

na patelni rozmrażany
solą, pieprzem doprawiany,
parmezanem posypany,
co był wcześniej posiekany,
czosnek w proszku też użyłam
i smak nieco wyostrzyłam.

Pomidory, co suszone
i w kawałki pokrojone
i cebula co w potrzebie
niech podsmażą się w zalewie.

Jak się nieco zarumienią
minimalnie kolor zmienią,
wtem je ułóż na szpinaku.
Czujesz kompozycję smaku...?

I szynką parmeńską
z wierzchu ozdobione
oraz serem żółtym
nieco przyprószone
siedzą w piekarniku.
Nastaw w minutniku
na minut piętnaście
to dobry czas właśnie.

Efekt murowany,
przysmak wypiekany
jest jednym z najlepszych
znów pisany wierszem.

Niech się ślina produkuje
w głowie mózg niech już gotuje!
Szukaj w sklepie i w lodówce
w prawej, górnej, lewej półce
tych produktów co użyte.

Niech Ci wyjdzie smakowite!

4 komentarze:

Dziękuję za komentarz :)